FEX, частина 4: цифрові технології – це легко та прогресивно!

Підсумовуємо огляд найцікавіші виступи Форуму з обміну футбольним досвідом

На фото – Ваутер Де Йонкхіре

У суботу 15 липня об 9.30 стартував спеціальний форум, організований Українською Прем’єр-Лігою, – Football Experience Exchange (Обмін футбольним досвідом). Метою Форуму є створення платформи для спортивних організацій з країн Східної Європи та Азії, яка надаватиме можливість відкрити діалог між учасниками та обговорити найактуальніші проблеми, що стоять перед організаціями з даного регіону, а також трендові тематики світу футболу. У Форумі беруть участь спортивні організації (Асоціації, Ліги), клуби, представники ЗМІ.

Суботню програму Форуму, через незалежні від УПЛ причини, довелося скоротити. Втім, навіть за дві останні години Обміну футбольним досвідом-2017 присутні в залі отримали величезну порцію інформації від виступаючих.

По суті, всі суботні спікери – а їх було четверо – представляли програми, всуціль пов’язані з новітніми цифровими технологіями та їхньою дотичністю до великого футболу.

В умовно першій частині заходу модератором виступив Президент ESFU Арсеній Салай, який «не давав розслабитися» двом спікерам – білорусові Ігорю Самусенку, Керівникові кіберспортивного напрямку ФК «Динамо-Брест», а також українцеві Олексієві «ForlanFS» Мерсеру, який є одним із найвідоміших аматорських кіберфутболістів нашої держави, переможцем багатьох турнірів (зокрема, вчора він посів друге місце на першому Кубку УПЛ). Зрозуміло, всі троє учасників дискусії говорили про все ще новий для України феномен – кіберфутбол.

Кiм Самусенко навів таку статистику: середня відвідуваність чемпіонату Білорусі з футболу – менше 2 000 глядачів на матч, середня глядацька аудиторія цього ж турніру – 30 000 тисяч осіб, натомість середня глядацька аудиторія різних турнірів із кіберфутболу, які відбуваються в Білорусі, – понад 150 000 осіб! На думку спікера, це пояснюється тим, що саме кіберфутбол ідеально віддзеркалює нинішній етап існування людства з повсюдними швидкістю, стрімкістю та динамізмом. Кiм Самусенко розповів, що, працюючи у ФК «Динамо-Брест», неодноразово переживав ситуацію, коли цінні винаходи, придатні до застосування в клубі, перед тим «обкатували» саме в його кіберспортивному відділі. Й узагалі саме його відділ багато в чому відповідає тому, на що хоче перетворити клуб нинішнє керівництво, а саме – в успішну бізнес-структуру, коли кожен матч «Динамо-Брест» має перетворитися на те, що, за словами Кiмa Самусенка, є істинною суттю спорту – йдеться про шоу. Слід відзначити, що у динамівців Бреста вже непогано виходить: саме ця команда – найвідвідуваніша в білоруській Вищій лізі!

Український колега нашого гостя Олексій «ForlanFS» Мерсер розповів про свій шлях у кіберфутболі, водночас спростувавши міфи про новий вид спорту й запевнив, що за ним майбутнє, оскільки цей феномен має значний комерційний потенціал.

Останнім же учасником Football Experience Exchange (Обміном футбольним досвідом) 2017 року став голландець Ваутер Де Йонкхіре, чудова, інформаційно насичена презентація котрого зводилася до загальної теми: «Кожна компанія – це медіа-компанія». Голландець, який виступав через Скайп, заручився розповсюдженою сьогодні думкою: якщо будь-яке джерело інформації – суть ЗМІ, значить, кожна людина, яка «продукує» інформацію, – суть новинар. Ваутер Де Йонкхіре промовисто показав, як легко сьогодні, здобувши відповідні знання й навички, робити класний «контент» для Інтернету, зокрема, його спортивного-футбольного сегменту: численні програми дають змогу «бачити» кожен матч із усіх аспектів, досягаючи максимально повної інформаційної насиченості (зокрема, голландець представив слухачам програму Content Stadium). Виступ Ваутера Де Йонкхіре тривав безмаль години, проте глядачі слухали його, затамувавши подих. Це стало чудовим «фінальним» акордом заходу, організованого УПЛ…

Отже, Форум FEX – Обмін футбольним досвідом, завершився. Наступного року УПЛ зробить захід іще масштабнішим і цікавішим!

Залишити відповідь